Sunday, February 16, 2014

2014.....

assalamualaikum semua...

alhmdulilah masih lagi diberi peluang untuk bernafas dibumi ALLAH ini.
dah alhmdulilah masih berkesempatan membuka blog kesayangan nie yang dah berhabuk siap bersarang lagi..
bersin dari tadi ag nie bila bukak blogku nie..
maaf sesangat sbb dah jarang mengupdatekan diri .entahla mood nak berkarangan skrng dah berkurangan ada. tu ada tapi dah kurang .
tapi sekarang tetiba rasa mcm nak menulis kehidupan diri ini pada tahun 2014 ni penuh dengan cerita-cerita yng menarik ,sedih ,suka dan sebagainya.. lumrah kehidupanlah katakan..


sebenar tahun nie i be a student again in kolej komuniti kuantan dalam course kulinari..
pengalaman tue ya ALLAH best sesangat beljar . sekrang tengah cuti sem 1 . sem baru nie  beljar ttg western cuisine.. bermula dari perkara asas hingga la ke perkara yang sukar. subhanaALLAH... PENAT TAPI ENJOY SBB KITA MASAK AND THEN KITA MAKAN . XSEDAP PON MKN SDEP PON MKN.

sebenarnya sebelum dapat byk jugala yg difikir dapat x beljar ?? susah x?? .. alhmdulilah setakat ini ok jer . dan moga2 result be gempak also..
jangan ingat course nie senang sbenarnya ia jugak susah tau bukan main2 masak je die ada teknik die tau.
salah teknik fail . tau x?? sekarang barulah tahu ttg kulinari yg sebenarnya...niela sebahagian gmbar2 kat kitchen.


kalau korang nak tahu kulinari boleh dikatakan sbjk kritikal gak kalu dikiranya tapi sbb xnak so bolehla kata senangkan. tapi korang byk benda yg kita beljar tahu x?? menahan makian dari lecturer bila mkan ygkita sediakan x jadi or xsedap .cara platting yg salah. sgt2 memerlukan kekuatan fizikal dan mental korang.
andai kata kelas tue start kul 9 pagi berdirila korang berjam2 sampai abis clss. western cuisine clss yg memakan masa yg lama paling lambat biela balik adalah kul 6. ya ALLAH , kepenatan xyah nak ckapla kan mmmmmmmggggggggg sgttttttla. mcm nak pengsan pon ada  .time tu mmg nak ckp pon xlarat tahu x. mood entah kemana dah yg tahu ceptla nak rest nak blik umah. plezz .. and after kitorng guna kitchen tue mesti korang dibahagikan tugas untuk kemas2 kitchen ada yang mop lantai ,cuci stove, and sebagainya. 




okla setakat inilah dulu dah xtau nak taip ape dah.. mood entah ape2 dah nie.. ok bye .. salam ukhuwahh untuk semua.. doakan result biela moga terbaekk amin...