Saturday, December 17, 2011

Air Mata seorang ibu



umi.....

satu kata yg amat mendalam yg byk pengorbanannya pada kita semua
tanpa die maka xdela kita diatasmuka bumi Allah ini....

umi...
terlalu byk jasamu pada diri ini...
jasa msa engkau kandungkan aku selama 9 bulan didalm perutmu ,
menahan sakit semasa melahirkan diri ini
rasanya xsanggupaku melihat dirimu dalam keskitan lagi...

umi
diri ini sakit apabila melihat dirimu dalam kesdihan seakan-akan diri ini jga dalam keskitan
satu titik air mata dari dirimu xmampu aku melhat krna aku turut merasa sedihnya...
bagi diri ini air mata mu begitu mahal sekali ..
umi jgnla bersedih ,hati ankmu juga akan menangis
umi maafkan diri ini...
sggh diri ini xmampu memandang dirimu
disaat engkau dalam kesedihan kerana aku juga turut merasa..
diri ini hnya mampu memujuk dirimu tanpa memandangmu...
maafkan diri ini wahai umi kusayang...

kadang-kadang coletah dari diri adalah untuk menggenbirakan hati mu yg sedang sedih
walaupun mungkin diri ini xmampu merawat semua sakit dri dirimu itu,,,
tapi cukup berbaloi bgi diri jika mampu menghadirkan senyum ,gelak ketawa dari dirimu ketika itu...

umi..
jgnla bersedih lagi
anakmu yg dari jauh ini
juga kan merasa sdihnya..
umi yg mampu ku tahu saat ini adalah kesabaran,ketabahn dari mu ..
sesungguhnya Allah xkan uji kita ,jika kita xmampu wahai umikusayang...
ini adalah petanda yg Allah masih menyayngimu umiku.sayang...
ketahuila anakmu ini selalu ada untukkmu...


jg bersedihlagi ....umi...

pleeeezzzz...hati ini turut merasainya....

Friday, December 16, 2011

Jika Dia bukan untukku

Ya Allah,

Bila dia bukan untuk ku,
Bila dia bukan jodohku,
Maka berilah ganti yang lebih baik buatnya.
Dan bantulah aku untuk memperbaiki diriku.

Ya Allah,

Bila ini bukan masanya,
Bila ini belum saatnya,
Jarakkan kami.
Pisahkan kami.
Agar kami jauh dari dosa dan perkara sia-sia.
Agar kami tak mengundang murkaMU.
Agar kami dapat lebih menjaga hati.

Cinta Halal

Dibalik episodnya, tentang keindahan, kebahagiaan dan kasih sayang
Tahukah kita, apa yang mendasari semuanya
Menjadi satu isyarat tentang sebuah makna
Dalam keutuhan cinta yang membentang

Cinta…
Bagai mutiara yang tersembunyi dibalik karang
Putih, bersih dan suci diatas mahligainya
Menjadi satu isyarat tentang sebuah makna
Dalam keutuhan azam yang membentang

Cinta….
Aku ingin cinta yang putih, bersih dan suci
Bahkan lebih dari itu tentang cinta
Cinta yang berharga dalam
Bilangan Asma-Nya
Cinta yang tak hanya sekadar duniawi
Aku ingin cinta yang halal bersama dalam setiap keberkahanNya
Pun engkau, akan menjadikannya semakin berwarna
Dalam putihnya hati nurani

Cinta…
Seperti mutiara yang semakin bercahaya
Bahkan lebih ketika mahar keimanan menjadi satu asas
Bukan lagi berkata, aku ingin dan aku mahu
Kerana cinta telah mengajarkan kita tentang keindahan
Hanya sejauh mana kita mahu
Belajar menjadi sang pecinta sejati

Cinta yang halal…
Berapa banyak dari kita yang mengharapkannya
Sehingga bukan untuk menghalalkan segala cara
Kerana cinta mengajarkan kita mengerti dan memahami
Tentang erti sebuah keikhlasan

Seberapapun engkau, aku dan kamu
Milikilah cinta diatas cinta yang sebenar
Berpijak pada satu kekuatan yang satu

Biarlah…
semua akan indah pada waktunya
Tentang cinta yang halal
Tentang kedewasaan cintaNya, cintaku dan cintamu
Diatas jalan yang halal dan berakhir dengan keberkatannya… :-

Friday, July 29, 2011

first time naik kereta api...

assalamualaikum pembuka bicara...wahh dah lama dah biela x taip kat belog biela nie...rindunya kamu.......masa cuti misd sem ari 2..biela n kawan2 sekelas balik naik kereta api .....first time nak naik ase macam 2 perasaan takut pon ada, gembira pon ada coz dah boleh baik then semuala...kitaorng naik pukul 2.30 pagi kat jerantut....tggu punya tggu akhirnya sampaila juga kereta api 2....maka naikla kitaorng mencari tempat duduk...then bergerakla kereta api2.....kerana dah lewat pagi mata nie dah ngnatuk tidola dalam 2..sedar2 kul 6.30 pagi dah sampai pon kat negeri kelantan.....happy sesangat masa 2..coz selamat sampai kat negeri sendiri...hehe....dalam pukul 8 pagi mcm2la sampaila tempat yg biela nak turun iaitu stesen kete api pasir mas...turnunla then cari abah kat mana...abah sampaikan dah xcam biela tau...coz abah cakap semakin kurus then kecil....hehe..nak gelak pon ada time 2.......akhirnyA  sampai kat umah........mmg kat umah cuti scutinyala....hehe...dah lama dah xbalikkan..rindu sesgt.....akhirnya pada 24 aribulan biela dtg cini balik.....begitula citernya....kelas bermula cam biasa assgnment,test,quiz...mmg suka sesgt<3 sampaikan nak pecah kepala biela tapi mmg dah adat kita belajarkan....hehe......okla bye setakat ini dulu yer...daa......sayang kamu blog...then sayang kamu semua .......tq sudi baca belog biela...../..<3<3

Saturday, July 9, 2011

ya Allah tabahkanlah hatiku.....

assalamualaikum pembuka bicara....

emm..dah lama biela x jenguk blog kesyangn biela nie....emm..actually nak citer perkara yg baru je berlaku semalam pada biela....yaAllah mcm xcaye jer...selama ini aku berjaga-jaga agar jgn cuai tapi AKHIRNYA TERJADI JUGAK..YAaLLAH..dompetku hilng!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!memang xterjangkala aku benda nie nak berlaku dalam aku berjaga222.....dalam 2 ada benda pentng tau i/c ,kad bank ,lesen ,n yg pentng sekali tiket aku nak balik kampung...arrr...nape nie jadi......mmg aku nangis sesgtla semalam..xtau nak cakap ape dah....dah gtau kat pak guard then dah block kad bank yg tggl skrng repot polis je.....arr...alhmdulilah aku dah dapt terima dgn kehilangn dompetku..tapi still algi teringatkan dia coz dompet hadiah dari kakakku kpdaku..benda yg aku syngla....

tapi aku sgt22 berharap dapat jmpa balik dompetku..amin...

kalu duit xde xpe aku xkesah dah yg pentng aku dapat balik dompet aku,kad bank n i/c...2 yg pentng sekali....

salam ...
berharap sesgt.....

Tuesday, June 28, 2011

happy besday to you......

assalamualaikum..

pagi nie adalah birthday biela...selamat hari lahir to nabila moga pnjng umur n murah rezeki.....ari nie biela manjadi birthday girlz jap..ye...dag besar dah rupanya biela...asalla perangai still budak22 nie....tolongla nabila jadi orng tua..tgk umur pon dah meningkat dah 18 tahunm dah kamu nie...hehe tetiba je marahkan diri sendirila pulak..hehe...happy besday nabila....cam xcaye rupa-rupanya dah besar dah anak umie dan abah nie .dah boleh kahwin dah nie..ishh ape nie mencarut yg bukan2 nie..nabila control22 ...okla dah ngantuk..bye22 nak tidola esok ada kelas pulak..aselamt malam cik b kesayangn biela nie n selamt malm n appy besday birthday girlz>>>>#3333


terlalu happy tadi n terharu roomateku wish .padaku tadi..terharu  sesangat cm nak nangis je tadi tapi xterkeluar pon malukan diorng hehe..tapi thanx ye korng ....bie;a sayang kormg...adel,eykeen dan zureen thanx tau ...syang korng...biela bersyukur dapat roomate cam korng semua..syg korng tau..okla nak off dulu da....

(^_^)

Monday, May 9, 2011

fuhh..lamanya..

assalamualaikum semua....
lamanya biela menghilangkan diri dari blog kesayangn biela nie...sebenarnya biela busy cikit dgn keje dan tambah2 ag dah sekolah balik..biela mask form 6....pagi tadi barui je daftar..dan esok bermulala orientasi  xsabar menanti esok..best jugak masuk form 6..tapi kena rajinla study...insyaAllah..rindu sesangat kat korang semua dan juga gak blog bucuk biela nie..lov u so much blog n kengkawan semua biela terpaksa undur diri dulu...bye..semua terima ksh sbb sudi jenguk blog biela yg biasa2 nie..ye2...salam sayang,rindu pada semua....bye......

Thursday, April 28, 2011

CONTEST RIBEN PUTIH : SI RABUN

assalamualaikum semua...teteiba je biela ase nak join contest yg dibuat oleh riben putih...jom ..
ok nie  banner dari  riben putih okla kalu korng nak join click je kat nama riben putih 2..tau...

okla jom ke maklumat si rabun nie...

nama:chococoklate~biela yusoff or biela yusoff
jenis rabun:rabun jauh 
power mata:kiri( 375),kanan (425)
punca rabun:mungkin pemakanan or suka baca dalam gelap hehe...
tempoh mengalami rabun:5 tahun setengah
perasaan:suka sesangat cos berbeza dgn orng x rabun...kita ada keistimwaan tersendiri gakkan..jangn pandgn rendah tau kat orng yg rabun nie..
penglaman manis menjadi si rabun:bila dalam kelas selalu diberi tempat hadapan hehe...suka sesangat ,xla terkerut2muka tgk kat papan hitam hehe
penglaman pahit:bila spec mata pecah dan perlu dibuat yg baru...tersa haru biru duniaku tanpa dikau wahai spec..tv pon xleh tgk..cedih cangat2 n yg penting bila time kat sekolah waduh serius beb xnampak papepon..semuanyan kabur je..terpaksala copy ngn kawan2 ape yg cikgu tuliskan kat papan hitam 2...

ok niela dia gambrnya..xtau nk letak gambr mana
sebenarnya..biela ase nie gambar yg sesuai ckit..hehe..arap okla ye kak or riben putih
okla jomla semua join contest nie sweet jekan..tapi jgn lupa pada yg rabun je tau...okla biela undur diri dulu da.....




Monday, April 25, 2011

jom berperang.....

                                         assalamulakum semua...
maafla terlambat mskkan citer....line slow sesangt ..nie barula ok...okla biela ke tujuan yg asalla ye...emm...biela mie n abah biela berperang dengan lipan...sejenis binatang yg berbisa jugak...kejadian nie berlaku pada pukul 3lbh ketika biela sedang khusyuk tgk citer marimar dan msa tu abah biela sedang makan nasi...dan setelah abah biela selesai makn abah biela ternampakla kelibat lipan melints ..cam lintas jalanla pulakkan..hehe....abah pon laungla panggil biela dan mie biela...time tu biela sedang jaga anak buah biela yg comel2..so biela xleh nak join ag msatu tuk  bersama mie dan abah mencari lipan..yg lalu sebentar tadi...bila biela tgk ank buah biela duduk baik2 xnangis2 biela g tgk abah ngn mie n turut serta mncari lipan itu..abis semua barang kat dapur kitaorng geledah..berselerak semua...akhirnya ketemu juga lipan tu dan abah telah memukulnya sehingga mati..dan kitaorng barula rasa lega ..mmg lipan tu besarla kalu kena gigit asenya leh bawa maut...besarla sesangat2...biela terfikir macam manala lipan tu leh ada dalam umah biela nie..bahaya tula...syukurla alhamdulilah semua dah selamat....

akhirnya tertaip....

                       assalamualaikum semua....

emm....alhamdulilah baru hari ini biela berkesempatan menaip kat blog kesayangn biela nie..rindu kamu....sangat2...rindunyer......selama seminggu biela menhilngkan diri...biela busy sgt2 masa tu ...so terpaksala biela tinggalkan blog biela nie tanpa entry baru..hehe..maafla kepada pembaca blog kerana biela tgglkan blog tanpa entry terbaru...maafla ye..emm...okla ..biela msh xde mood dan penat msh belum hilang...disebabkan kesibukkan selama beberapa hari nie..so biela undur dulu ..ye..entry2 yg baru nanti akn menyusul selepas ini....hehe...ok....da.....

Friday, April 15, 2011

comel ker????

assalamualaikum...emm...hye semua...korng cht ker...malam nie biela nak citer sesuatu perkara yg berlaku petang tadi kat biela..nak tau ape dia..tekala!!!kalau bolehh..hehe.okla xyah memeningkan kepala korng tuk memikirkannya biarla biela gtau perkara sebenar...emm..tadi semasa biela niaga adala seorang hamba Allah..datang kat kedai biela niaga tu ..dia datang tuk beli baju jersi...mestilakan dia nak beli baju bola coz memamg kedai yg biela niaga tu kedai bju bolakan....hehe apala biela nie..emm ok sambung balik citer , emm..semasa dia tanya ada x baju bola chelsea ,biela jawabla ada..tapikan sebelum tu nak tau x dia panggil biela ape??terkejut sesangat bila dia pnggil biela cmtu ada ker pahtu...lupa lak nak gtau dia panggil biela ape ,dia...panggil biela comel..ishh biar betul..biela nie manala comel, biasa-biasa jela..dahla dia panggil berulang-ulang kali..ishh malula asenya rasa nak gtau je pak cik yg biela bknla comel sangat dan xyahla panggil biela comel xselesala....nak tgk x gambar budak yg pak cik tu kata comel..biela tunjukk ekk!!!
niela budaknya..comel ker korang..
bagi biela biasa2 jela..biela nie..



bknla nak perasan ..tapi panggilan tu buatkan biela xselesa dan lucu pon ada gak...sapela biela nie..biela nie hnya biasa 2 saja xcomel pon....lainla  kak nisa @ lebih dikenali  nisasukamenaip memang comel,menarik mestila ramai yg minat kat kak nisa nie..dan salah seorng peminat kak nisa adala biela sendiri...biela suka sangat 2 sggh blog kak nisa dan baca entri dia...selain itu juga kak mira kesayangan biela kak mira biela nie pon comel gak,sama cam kak nisa..biela suka tgk muka mira yg sweet g2...dan biela pon suka  sggh blog kak mira dan baca entri dia dan komen ag tau nak bagi semngt kat ka mira biela nie...kak ketahuila walaupon adik   kenal kak dalm dunia maya nie..entah kenape adik tersaa dekat je ngn kak mira macam kita dah lama kenal dan adik gak teringin nak jumpa akak tapi bilakah masa itu akn tiba??

alamak sudah  terlari dari entri asalla pulak..hehe xpela ye korng terima jela ekk..
2la comel ker??biela nie ,..biasa-biasa je kan..lainla  kak nisa  dan kak mira kesayangan biela ..diorang memang dah comelkan...emm..okla disini dulu coretan biela byee2222korang..selamat berhujung minggu semua..

Wednesday, April 13, 2011

memori dipetang hari...



assalamulaikum....emm sebenarnya entry nie sepatutnya selepas entry nie first time main bowling ...disebabkan kerna xsempat..entry nie asyik tertunda je..tapi akhirnya malam nie biela akn postkan entry nie..walaupun agak terlambat biela nak post gak..emm...dan xlupa gak kepada follower yang sudi follow blog biela yg biasa2 nie..biela amat berterima ksih sesangat kat korng semua...terima kasih ye......okla biela malas nak citer ape- ape malam korng just tgk gambar jela ye

hye..semua..huhu...saya umar danish..

ciksu sayang umar..muaahh..

emm..umar nak terbang..huhu..dibelakang umie sedang bertungkus lumus menyediakan
taman bunga ..hehe..

tgk kucing biela pon nak bergambr tau ..sampai melompat puyuh..
chik besar menanti ngn tanduk yeah..duss..huhu..sampaikan menarik perhatian putih melihat 
aksi puyuh ngn chik besar..huhu..


apela yg menarik 2..umar...


chakk !!umar..huhu..menjeling -menjeling ku bertentang..
mata kita saling memandang..
chewahh..huhu

suka tekan pipi umar yg comel dan memerah itu..
wahh umie pandai umie posing..mcm mana aksi kitorng comel x...

suka tgk pic nie...sweet je my lovely umie posing huhu..suka-suka

comel2...suka-suka..

hehe..niela memori yg xkan biela lupa ..best sesangat masa nie...okla berakhir disini..da...salam...
the best moment...

Thursday, April 7, 2011

first time join Yuyu Zulaikha-Ferrero Random GiveAway

assalamualaikum....emm tadi biela jejalan kat sb ternampk give away kak yuyu..tetiba je rasa nak join..nie yg  first biela join giveaway  kak yuyu-comel nie..
ok nie banner kak yuyu comellkan...

biela suka jenguk blog kak yuyu yg kecil molek nie...
suka baca entry kak yuyu yg punya citarasa yg tersendiri...
blog yg cute gitu macamla tuan dianya kan
blog yg ramai follower...
okla jom ramai2 join giveaway kak yuyu nie..kalau nak join g je kat nama kak yuyu tekan kat situ ekk


"CONTEST : Leen & Kyerull || Janggut vs Muncung"

assalamulaikum..setelah lama jugakla biela xjoin ape2 contest ari nie tetiba jer ase nak join...contest yg dibuat oleh abg kyerull dan  kak leen....okla

ok nie bannernya..

nie pic biela
harap nie okla ye...muncung x nie korng??..biela ase dah  muncung dah kan ..hehe

ke yg nie hehe...abg kyerull dan  kak leen arap dah muncung ye...
kalau boleh nk menang ..dua2 nie biela letak gmbr...huhu...



Wednesday, April 6, 2011

first time main bowling....best sangat-sangat

emm...sebenarnya nak post entry nie malam kelmarin coz terlalu letih sesangt..so biela pon postla hari nie...lupa nak bagi salam assalamualaikum semua...biela nie..salam pon lupa nak bagi..ishhh...ape nie??rotankan...hehe..okla dari duk mencarut biela teruskan ke citer yg sebenarnya ye...kelmarin hari selesa 5/4/2011 biela dan BFF biela kuar jejalan kat kbmall, kota bharu coz sudah lama kitaorng xjejalan sama2 n xkuar sama2 cam dulu2..mula2 kitaorng rancang nak g nie semua blh g last2 minit jah ckp xdapat dtg coz ada hal yg xdapat dielakkan biela ingatkan kitaorng leh kumpaul balik berenam tapi xjugak ..tapi xpela....nak wak camanekan..kitaorng janji jumpa dalam bas...hehe semua xde lesen ag..so kitaorng naik bas...huhu..best ape naik bas.!!!...okla bila sampai je orng xramai ag..kitaorng pusing2 dulu...
hehe...

hye222...kitaorng berhenti berehat japp....

sambng  shopping ....hehe...az 2 dah jumpa yg berkenan ke 2..belila..

hehe.suka pic nie...sweet je..

send memilih cincin..sampaikan yus tertunduk2..mencari yg berkenan


setelah selesai shopping kitaorng g mkn tuk isi perut sebelum acara bowling bermula
isshhh..dini nak bagi biela makn garpula..xpatut2..hehe tapi biela g nganga tu nape???huhu

kitaorng beli cincin yg sama ....comel x..??
kitaorng mmg mcm nie kalu kuar sama2 mesti ada beli barng yg sama setiap berenam antara kami.
ia akn lebh mengeratkan hubngan persahabatn antara kami...

posing japp..sblm persmbhn bowling bermula....
hehe..pakai bju kurng pon boleh main tau.....

apela yg kitaorng tgk katakan pada masa nie siap dgn tgn yg tertunjuk-tunjuk...

hehe..tgh main....

gol22...

tiba giliranku dan umie..huhu.

first time main dapat markh yg begitu byk..cam xcayela..yu..syukurla alhmdulilh..

nie round yg kedua kitaorng sambng main lagi coz best sesgt main..tapi yg nie biela dapt cikit je..dah letih dah..hehe bg laluan pada kengkawan tk menang..kali nie..hehe...suka sesgt main bowling ..kiatorng janji akn datng lagi insyaAllah jika diizinkan Allah...

best..sesgt..nanti nak main ag..hehe..

p/s:setelah balik kat umah barula tersa tgn lenguh-lenguh...hehe..tapi best. sesgt main bowling...suka...(^_^)








Monday, April 4, 2011

kau pergi jua tuk selamanya..

emm..dipagi ari isnin sebelum tido biela tetiba je ase rindu sangat pada dia..dan biela ase nak citer tentang dia...kerana biela teramat-amat rindu pada dia...okla biela teruskan citer ye....sebenarnya biela kenal dia dah lama cuma xrapatla..tapi bila kitaorng form 3 barula kitaorng rapat dan dapat lak duk satu dorm dalam asrama masa tu lagila bertambah rapat...ishh..lupa lak nak kenalkan sape dia..dia??nie kan..dia ialah atikah rashid my bff time form 3...saat bersama dia best sesangt walaupun adalah gak terasa ati ngn dia tapi i luv u...miss u very much..bila ingtkan kisah dulu-dulu bersaima tikah (angah)biela pnggl ..bila naik je form 4 kitaorng berpecah angah kelas lain dan biela kls lain....masa tula biela semakin renggang dengan angah....semakin hari semakin renggng ...apatah lagi bila naik form 5 lagila tapi bila selisih or jmpa kitaorng tetap tegur...tapi pada cuti bulan 5 thn lalu time tu biela sibuk dengn kels tmbhn sekolh bayar...so xdptla nak ikut perkmbngn dia..hnggala satu hari tu biela dapat tau angah sakit...tu pon biela dapat tau dari kawan biela iaitu aizah yg jugak rapat dgn dia kerana kami bertiga adalah kawan dari kecil lagi dan berjiran...tu pon aizah tau dari adik dia yg jugak sekelas dengn adik angah ...masa biela dan aizah tau angah sakit kitaorng rancngla nak jenguk ,ziarah angah tapi sebelum sempat kitaorng ziarah dia...biela dapat mesej aizah pada pukul dua pagi xsilap bielala yg menyatakan angah telah pergi buat selama-lamanya...ya,Allah...mula-mula biela baca rasa xpercaya je..biela terus bangun dan dail no aizah tuk kepastian...setelah aizah angkat dan aizah mengatakan mmg betul..biela terus letak dan biela menjadi kaku sebentarsambil mengucapkan innalilahiwainhirajiun...tanpa biela sedari air mata biela dah pon mengalir menanti tuk pecah sahaja dan biela pon nangis...

Ya,Allah kenapa angah peri sebelum sempat aku melihatnya dulu...
ya,Allah kenapa kau menganbilnya ketika dia sedng ingin membalas jas orng tuanya...
ya ,Allah sesungguhnya aku xsggp kehilngnnya pada saat ku memerlukanya kerana diala teman ketawaku dulu dan sedih ku juga..tapi sesungguhnya engkau lebih menyayanginya ...

biela nangis dan terus menangis ..saat itu hilang dah rasa mengantuk...kerana xtertahan biela keluar bilik dan memberitahu abah dan umie...tentang nie...sesungguhnya umie dan abah terkejut ..setelah itu azan subuh berkumandangbiela pon terus bangun dan mandi serta smbhyg subuh dan setelah itu biela baca yassin tuk sedekahkan tuk arwah...sambil teresak-esk biela baca...pada hari itu juga biela xg sekolah....biela ingn berada disampng arwah sebelum arwah dikebumikan...biela dan aizah serta rakan-rakan yg lain lbh awal dari orng lain kerumah arwah dimana arwah dikapankan..masa kitaorng sampai sana rasa sendu duka yg mengiringi kami bila masuk je dalam umah tu mak rawah terus terpa kami dan dia terus memeluk biela kerana biela juga boleh dikatakan rapat dgn mak angah..mungkin juga dia memerlukan semngt dari biela..saat itu air mata kami terus keluar tanpa dipinta....saat itu kami x mampu tuk berkata-kat hnya mata kami sahja yg mampu brkata-kata saat itu tuk bertnya mana angah sekarang ..setelah ditunjkkan tmpatnya kitaorng terus duduk disisi arwah..tanpa dipinta sekali lagi kami menangis dan ku pohon pada mak arwah tuk membuka muka stelah ku membuka tangisanku semakn kuat...ya,Allah...sesungguhya engkau maha berkuasa....

yang paling biela sedih sekali ,masa angah sakit biela xtau dan biela tau pada saat-sat dia dah kritikal dan lebih menyedihkan angah p ergi pada bulan kelahiran biela iaitu bulan jun 2010 dan juga 6hari sebelum menyambt kelahiran biela..subahanaAllah besar sungguh ujianMU padaku ....dan juga pada tahun ini kitaorng  bakal mnghadapi exam besar iaitu SPM...
biela masih ingt sebelum cuti bln 5 thn 2010 time tu sekolah biela mengadakan majlis tapi biela dah xingat majlis ape pada masa tu biela sempat berbual pnjng dgn arwah dan masa itu sempat jugala biela tegur arwah ..adakah arwah sakit??dan angah cakap x kerana masa tu biela tgk angah dah lain muka pucat macm orng  kurang sihatla...tula saat-saat akhir biela jumpa dia...




biela tujukan lagu ini khas  tuk angah insan yg biela sayang sesgt,..
                                         telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami 
kerana takdir yg maha esa telah menetapkan 
sedih rasanya hati ini bila mngenangkan kau sahabtku kau teman sejati
tulus ikhlsmu luhur budimu tiada pengganti
senyum tawamu dan juga katamu mnghiburkan kami memori indah kita bersama terus  bersemadi kau sahabatku kau teman sejati telah ditakdirkan kau prgi disaat kau masih diprlukan tuhan msh  menyyangi dirimu ku pasrah keatas  kehendak yg esa                                                 
ma arwah ada citer tentang angah sebelum angah pergi dia sempat lagi bergurau senda dgn ma,abah,adik beradiknya lepas tu dia pon cakap abah ,ma angah ase angah dah nak pergi dah nie...ma ,bah angah mntak maaf dan sampaikan maaf angah pada kawan-kawan angah...pada saat itu ma arwah xcaye dan cakap pada angah jgnla ckap mcm 2 angah xkan tgglkan ma ngn abhnya..tapi arwah tetap berkata angah akn pergi ma disaat dia nak pergi arwah memanggal aabah dan memeganag tgn abah arwah tanpa berkata-kata dia hnya brkata melalui mata dan telah itu dia pon pergi tuk selam-lamanya...dan pada ari raya thn lps biela,aizah dan family arwah pergi melawat kubur arwah ketika sampai sana hatiku sdh sekali dan teramat-amat sayu dan hatiku berkata lagi angah maafkan biela kerana xsmpat jenguk angah masa angah sakit biela menyesal sekali..angah ketahuila biela termat-amt rindu dgn gelak ketawa angah..angah biela sayang angah sangat-sangat biela mntak maaf jikalau biela membuatkan angah terasa hati dan ketahuila angah biela telah memaafkan angh ..angah biela rindu sesangt pada angah...rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sesngat..

barula biela ketahui persoalan biela selama ini dgn sikap angah sbelm arwah sakit dalm beberapa bulan angh ada menghantr mesj kat biela dgn mnyatakan angh mntak maaf kat biela sesngt,angah sayang biela ,kawan selama-lamanya...kerap jugakla angah mesej kat biela sblm dia jatuh sakit rupa-rupanya itula petandanya ..bahawasanya arwah mcm tahu-tahu je yg arwah xakn hidup lama lagi....terjawabla segala persoalan ....
angah you're always in my mind...misz u....Al-FATIHAH tuk arwah...semoga angah disamping orng 2 yg beriman
tula gambar arwah yg betul-betul kat jari biela tu..sorila x jelas mana gambar dia.


Friday, April 1, 2011

Direview oleh kak Mira Hussin

              assalamualaikum...

emm..sudah beberapa ari biela tgglkan blog biela nie..rindu kamu blog..bila biela online je..terus bukak blog biela yg biela syg nie..sebenarnya biela nak post entry nie pagi tadi ag tapi link terlalu slow sgt dan masa tu biela nak cepat coz biela nk g keje...biela terharu sgt coz kak mira sudi review blog biela yg biasa-biasa nie..terharu dengn kak mira yg sudi anggap biela nie adik kak mira..thanx kak mira biela pon dah anggap kak mira cam kak biela sendiri...biela pon sayang kak mira jugak..terima kasih banyak 2 sebab sudi bagi suggestion ttg blog biela nie dan biela dah mengikut suggstion yg kak mira bagi...emm..biela amt-amat terharu ,gembira dan semua..terima kasih kak mira...nie link yg KAK MIRA REVIEW BIELA ...http://darihatimira.blogspot.com/2011/03/adik-blog-mira-siapa.html..TERIMA KASIH KAK MIRA....

Monday, March 28, 2011

tanpa diduga...

emm..kelmarin hari sabtu..masa biela tgh keje...tetiba je masa tu terdengar kucing meow..meow..sayup-sayup je bunyinya..biela pon tercari-carila arah mana suara kucing kedengaran..cari punya cari ..rupa-rupanya kucing tu berada dibawah kete..dalam kwasan enjin cm2..xtaula kucing tu masuk cam mna...biela cuba dan terus mencuba tuk keluarkan kucing itu namun xberhasil..juga,,,hinggala tuan punya kete datang dan suruh dia bukakn bonet kete dpan dan setelah itu barula berhsil keluarkan kucing itu..dan biela telah membawanya pulang keumah biela ..umie biela terkejut tapi menerimanya...coz mmg kitaorng suka kucing..nie pon dia ada bersama biela bermain-main gurau dgn menngkap tgn biela yg sdg bergerak tgh menaip...dan biela telah letakkan namanya iaitu comel..nak tgk x gambar comel..

nie comel tgh tido 


niela comel..baru dua hari berada diumah biela..dan dia amt manja ngn biela..
okla nite..dah nak tido ngn comel..bye22..



Sunday, March 27, 2011

cinta datang lagi

         assalamualaikum....
setelah beberapa hari biela meninggalkan blog tanpa entry terbaru..agk sibuk cikit n line slow sesngat....huhu..seperti tajuk diatas cinta datang lagi..fuhh..sape ye bercinta nie..biela ker??? jap-jap nak jiwang jap..cinta bukan sekadar ungkapan kata-kata.tetapi cinta adlah kejujuran,keikhlasan dan pengorbanan untuk orng yg dicintai..cmne jiwang x..huhu sebenarnya cinta datang lagi adlah....jeng-jengggg222

niela dia ..tajuk sebuah novel..suka sgt2 baca citer nie..saspen x..mesti ingt biela yg bercintakan..kan!!!

citer nie mengisahkan ttg raisya dan fariz..mereka bertemu ketika masing-masing dijemput hadiri majlis perkahwinan kekasih mereka sendiri...disitula mereka mengenali satu sama lain...hanya satu kesilapan hubungan mereka mnjadi keruh,,dissbkan fariz berkawan ngn raisya hnya tuk mndapatkan kmbali shareen kekshnya dulu ..tetapi tanpa disedari fariz sendiri dia telah jatuh cinta pada raisya....kesudah citer nie mereka berkahwin dan bahgia sekali...huhu..

jom ramai 2 beli citer ...

suka baca..best...(^_^)



Friday, March 25, 2011

"Ammar Bagi Header Blog Percuma"

        assalamualaikum...


ok nielah header abg ammar yg akn buatkan biela header yg baru ..






















tema warna: kalau boleh nak tema warna pink...
kata2 kat header: tulis kata2 nie..blog biela yusoff dan ~cococoklate mewarnai ceritera hidupku~...
tema header: kalu boleh nak ada coklat dan teddy bear sekali...
nak cam header abg ammar kalau blhla..

biela arap boleh lagi huhu..sorila lambt....