Monday, March 28, 2011

tanpa diduga...

emm..kelmarin hari sabtu..masa biela tgh keje...tetiba je masa tu terdengar kucing meow..meow..sayup-sayup je bunyinya..biela pon tercari-carila arah mana suara kucing kedengaran..cari punya cari ..rupa-rupanya kucing tu berada dibawah kete..dalam kwasan enjin cm2..xtaula kucing tu masuk cam mna...biela cuba dan terus mencuba tuk keluarkan kucing itu namun xberhasil..juga,,,hinggala tuan punya kete datang dan suruh dia bukakn bonet kete dpan dan setelah itu barula berhsil keluarkan kucing itu..dan biela telah membawanya pulang keumah biela ..umie biela terkejut tapi menerimanya...coz mmg kitaorng suka kucing..nie pon dia ada bersama biela bermain-main gurau dgn menngkap tgn biela yg sdg bergerak tgh menaip...dan biela telah letakkan namanya iaitu comel..nak tgk x gambar comel..

nie comel tgh tido 


niela comel..baru dua hari berada diumah biela..dan dia amt manja ngn biela..
okla nite..dah nak tido ngn comel..bye22..



Sunday, March 27, 2011

cinta datang lagi

         assalamualaikum....
setelah beberapa hari biela meninggalkan blog tanpa entry terbaru..agk sibuk cikit n line slow sesngat....huhu..seperti tajuk diatas cinta datang lagi..fuhh..sape ye bercinta nie..biela ker??? jap-jap nak jiwang jap..cinta bukan sekadar ungkapan kata-kata.tetapi cinta adlah kejujuran,keikhlasan dan pengorbanan untuk orng yg dicintai..cmne jiwang x..huhu sebenarnya cinta datang lagi adlah....jeng-jengggg222

niela dia ..tajuk sebuah novel..suka sgt2 baca citer nie..saspen x..mesti ingt biela yg bercintakan..kan!!!

citer nie mengisahkan ttg raisya dan fariz..mereka bertemu ketika masing-masing dijemput hadiri majlis perkahwinan kekasih mereka sendiri...disitula mereka mengenali satu sama lain...hanya satu kesilapan hubungan mereka mnjadi keruh,,dissbkan fariz berkawan ngn raisya hnya tuk mndapatkan kmbali shareen kekshnya dulu ..tetapi tanpa disedari fariz sendiri dia telah jatuh cinta pada raisya....kesudah citer nie mereka berkahwin dan bahgia sekali...huhu..

jom ramai 2 beli citer ...

suka baca..best...(^_^)



Friday, March 25, 2011

"Ammar Bagi Header Blog Percuma"

        assalamualaikum...


ok nielah header abg ammar yg akn buatkan biela header yg baru ..






















tema warna: kalau boleh nak tema warna pink...
kata2 kat header: tulis kata2 nie..blog biela yusoff dan ~cococoklate mewarnai ceritera hidupku~...
tema header: kalu boleh nak ada coklat dan teddy bear sekali...
nak cam header abg ammar kalau blhla..

biela arap boleh lagi huhu..sorila lambt....


Thursday, March 24, 2011

nak direview oleh kak mira hussin

ok nie banner kak mira
 biela minat nak direviewkan oleh kak mira kerana biela suka tgk blog kak mira ,biela nak kak mira beri tunjuk ajar kat biela dalam berblog nie..dan kalau sudi biela nak kak mira komen setiap entry biela kalau bolehla hehe..suka berkawan ngn kak mira..
p/s;arap okla  kak mira ..huhu....

terima dengan hati terbuka....

      assalamualaikum.....
sorila satu hari biela tggalkan blog kesyangan biela...buka kerana kecewa or bkan kerana suka..tapi kerana line yg slow dan kak biela guna tuk buatkan keje dia..sbb itula biela terpaksa kosongkan blog biela....result biela alhmdulilah ok...lulus semuanya...tapi biela rasa nk ambik stpmla..maybe disini adalah yg terbaik tuk biela ...sape taukan...biela terima ape adanya ....emm..ape2 pon biela  msh tgh fkir...xlupa gak for my frenz tahniah ekk umie dan yus rasa malu lak kat korang berdua.

tahniah....


p/s:nak mohon SPA....kalu blh alhmdulilah....hehe..syukur padamu yaAllah...

Tuesday, March 22, 2011

setiap detik ,setiap saat waktu sudah menghampiri...adakah aku???

assalamualaikum....dengan perasaan yg begitu sulit tuk dinyatakan sekali...ketakutan yg amat luar biasa....apakah biela blh yg terbaik esok hari???hanya esok jela yg mampu menjawab segala pertanyaan biela ,minda biela fikiran biela..semuala..sudah menjadi satu...ya Allah kau tenangkanlah hatiku ini...dari fikiran yg negatif..kau berikanlah aku sebaik-baik keputusan diatas usahaku selama ini...jika nanti itula keputsan yg aku dapat aku bersyukur kehadrat ilahi...dan jika xbaik keputusan ku nanti aknku terima dgn hati yg redha ,pasrah keatas ketentuan mu yA Allah......fuhh..jam berdetik sudah masuk jam 11:28PM....rasanya hatiku bkn lagi berada disini...biela harap sangt esok adalah hari yang best..yg blh meninggalkan satu tanda yg blh membawa biela kearah satu perubahan yg baik.......

mengharapkan esok adalah hari yg paling manis dalam kehidupan biela..
berikanlah biela kekuatan dalam menempuh hai esok..sesungguhnya biela rasa ingin ..arhh..
kenapa nie biela rasa cmnie..tenangla wahai hati....


nie tuk menghappykan hati biela sekadar luahan..tapi dalam hati biela
hanya Allah yg tahu betapa ....biela terseksa dlam ketakutan yg amat2 sgt..
rasa cm dah nak nangis lak tak tahula nape??
biela nak nangis japp...

emm..biela rap2 sgt esk adlah hari yg terbaik..doa2kan biela ye...amin....


Monday, March 21, 2011

nervous..result!!!kuar ari rabu nie....

        assalamualaikum...
sambil2 biela taip nie biela terfikir mcm manala result biela nanti ..ohh..tidak rasa takut nak nak tengok result biela cmne nie..arap-arap ok...cemerlang..amin...nanti ari rabu nie bila blh result je biela terus nak balik..hehe..xnak gtau sape-sape result biela ok ker x ker nak diam2 je...yaAllah takutnya ....xsabar pon ada tapi takut melebihi segala-galanya......

nak nangis nie...tetiba je..bila memikirkan result..

memikirkan ttg result...cmnela..ok ker x nie..
ishh...takutnya..arap-arap okla ..amin..dapat masuk u pon dah ok..amin...

p/s:mencari ketenangan sebelum g ambik result ari rabu nie.. 

Sunday, March 20, 2011

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !


1. Ceritakan satu kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda .. Tak kira manis , sedih , pahit atau apa saja yang ingin anda kongsikan .. Mesti lebih dari 100 patah perkataan
  xtau nak mula cmne...tapi umiela orng yg penting dalam hidup biela selama biela hidup nie...biela ingat lagi masa biela kecil dlm umr 2thn ..biela demam panas sampaikan bergetar seluruh badan..umiela yg berada disamping biela masa2..bagi ubat sediakan semua keperluan biela masa2..hinggakan biela tertido diatas paha umie biela..kerana umiela ratu hati biela tanpa umie biela ..xdptla biela bayangkan..umie hilang sekejap je dpn mata biela pasti biela akn cari walaupun ketika 2 umie ada dalam umah..hehe..mmg xleh nk renggng ngn umie bila umie ada depan biela ...umiela yg selalu bersama biela disaat biela memerlukan pertolongn.....biela ngn umie selalu berkongsi cerita mcm frenzla kitaorng...terima kasih umie sudi lahirkan biela dlm kehidupan ini..biela bersyukur ada umie sbgai ibu biela

2.Antara ibu dan ayah , siapakah yang anda lebihkan ? hehehe...


mestila umie..entahla nape tapikan syurga dibawah tapak kaki ibu..mestila umie..sape yg plng biela sayang umie,umie,umie barula abah biela..i lov u umie..xdpt biela bygkn kalau umie xde nanti..


3.Apakah anda sanggup tinggalkan ibu atau ayah anda di rumah orang tua ?
ohh..tidak..bielala yg akn jaga..sape lagi nk jaga umie ngn abah biela mestila biela sbgai seorng anak..xsggp  tgglkan umie n abah  kat sana ...seorng ibu n ayah sggp mnjga sepuluh orng ank xknla kita nk jaga ibu bapa kita xblh???!!..biela akn jaga umie ngn abah mcm diorng jaga biela insyAAllah..dari kecil hggalah sekrang



4.Pendapat anda mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka ..

bodohla mereka kalau mereka berfikiran mcm nie...xknlah sggp bergaduh sesama adik beradik semata2 harta pusaka..bersyukrla ape yg ada dan yg diberi dan ape yg dpat....






Chanteq berHIJAB(join ag)

join contest lagi biela nie..hehe  dah suka nk join,nak wak cmnekan terima jela...

                                                                     




Friday, March 18, 2011

RANDOM GIVEAWAY PART 2 by Nisa Menaip

                              assalamualaikum pembuka bicara...
seperti biasa ..bila balik je dari keje biela akn bkk blog biela or blogwlking blog 2 kesukaan biela..ketika blogwlking2 ternmpkla random giveaway part2 dari kaknisa biela pon tetiba je rasa tertarik nak join event yg blog kesukaan biela ..nie first biela join event contest dari blog kesukaan biela iaitu blog  nisamenaip.blogspot.com
niela dia...

akhirnya boleh gakla biela join..event giveaway kak nisa nie...menng atau x biela xkish ..yg pntng biela join nie...jomla ramai join giveaway kak nisa nie....






Wednesday, March 16, 2011

banyak yg tahu

               assalamualaikum......haii!!!!!!!!!
hari nie biela g keje lewt cit tapi xla lwt sgt dlm 10 mnt ...bila smpai je  kat kdai cik yah n cik ning dah smpai...biela pon terus buat ape yg ptt...wktu pgi xla ramai sgt orng..dlm kul 11 lbh barula ramai yg dtg beli kt kdai biela keje ...emm mmg ramaila hari nie..sampaikan ada yg xterlayan..nk wk cmnekan...sabar ekk..ape pon biela cuba tuk memuaskn hati pmbeli...n yg plng pntng hari nie biela dapt tau byk ttg bju bola cm chelsea,juventus,real mdrid,brasil,ape lagi ekk..xingtla nmanya tapi alhmdulilh dah byk gakla yg biela ingt n tahu..nanti blhla biela ambk xprlula sshkan cik ning n cik yah tlg amikkan..hari nie gak biela rasa suka sgt2 sbb ramai gak yg beli bju bola or seluar paras ltt ngn biela ramaila gak..suka sgt2...
nk kongsi cter blh??adala slh seorng pmbeli kdai yg biela keje nie..biela suka sgt2 tgk laki nie sweet je....suka je xde mksd lain ekk..korang..jgn fkr bkn2 lak..ekk..biela tau yg dia nie seorng ckgu umrnya biela jngka dalm 25-29 rasanyala..ishhhh  berteka2 umrla plk biela nie ekk!!ada mkna ker nie??mana ada ekk..just suka tgk je sweetkn..hehe....okla...setkat nie je..coretan biela..penat asenya seharian keje..

^_____^ hari yg best

Tuesday, March 15, 2011

hari minggu yg penat tapi best

                                          assalamualaikum pembuka bicara....    

emm..sudah lama gakla biela tinggalkan blog kesyangan biela nie n biarkan ia bersarang hehe..xpela sekali sekalakan..huhu....ehh..sdp2 je biela kan...gtau cm2.....gurau je..biela terpaksa tgglkan blog nie tuk semntara wktu je....okla biela teruskan ngn tujuan asal biela...minggu nie  mmg biela kepenatan sesgt...coz skrng biela keje kat kedai bju bola sementara tggu result spm..biela bary je jual kt c2 msa cuti raya cina baru2 nie...emm..best  sgt2 ...kelmarin bermulanya ramai orng coz orng luar dah dtg mnyerbu kdai yg biela keje....mmg ramai sampaikan ada yg xterlyn...sorila ye..biela pon msh baru ag..bab2 bola nie biela mmg kurang tau ..hehe...but tapi leh joinla kalu ada siaran bola ..yg biela tau jert gol.!!!!1 2la yg biela tau..hehe.....ada gak pmbeli yg byk songeh(ragam)..tapi biela lyn gakla..nanti xbelila plakkn...nama ag kdai bju bolakan.mstila kbykan yg beli kat kdai nie kaum adam @lelaki..mula2 biela jadi pekerja kat cini kekokla gak but skrng alhmdulilh..dah biasa....biela suka bila ramai yg dtg tuk mmbeli walaupun penat cari tu cari nie tapi seronok...tapikan biela mmg taula  cikit bju bola..hehe..yg biela tau mu,arsenal,livrpool,barcelona..asenya tu jela yg biela tau bjunya yg mcm mna..hehe...msh ngh bljar tuk mngingti bju bola satu2..hehe.........hari nie pon ramai gak..ramai dari klmarin..sampaikan biela nak blk pon msh ada ag..tpi terpksala mnta dia cpt2 beli coz biela n bos biela dah nk blik dah lewtkan....kebykkn kdai pon dah byk yg ttp..tapi best sgt2..suka...letih2 mmg xpyah cakaplakan tapi suka happy seronk semuanyala..hehe..okla biela  tunjuk ekk bju yg jual dikedai biela keje...

nie baju malaysia dewasa..harganya dlm 32 n 35






ok nie cik ning kalu nak beli bju jersi bola lehla jmpa cik ning pkrja yg plng rapt ngn bos biela...


ok nie saja je2 je..hehe...

kerana line slow mlm tadi biela terpksa mgupdate kmbali pada pgi ni...hehe..sebenrnya gambr2 nie biela amik masa biela keje dah msk mggu kdua or 3...skrng ada yg terbaru tapi biela xamik gmbar pon xsmpat  hehe..kalu dtg rantau pjg sgghla kdai nie ekk..nama kdai nie kdai kak yah..hjg sekali...kdai kayu..hehe promote lah plak hehe...jgn lupa dtg cni ekk..gambr bos(kak yah) biela lum smpt amik

p/s:  hehe  lmbt post tpi xpela skrng dah postkan...

~*coretan_CORETAn~~*^