Sunday, March 20, 2011

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !


1. Ceritakan satu kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda .. Tak kira manis , sedih , pahit atau apa saja yang ingin anda kongsikan .. Mesti lebih dari 100 patah perkataan
  xtau nak mula cmne...tapi umiela orng yg penting dalam hidup biela selama biela hidup nie...biela ingat lagi masa biela kecil dlm umr 2thn ..biela demam panas sampaikan bergetar seluruh badan..umiela yg berada disamping biela masa2..bagi ubat sediakan semua keperluan biela masa2..hinggakan biela tertido diatas paha umie biela..kerana umiela ratu hati biela tanpa umie biela ..xdptla biela bayangkan..umie hilang sekejap je dpn mata biela pasti biela akn cari walaupun ketika 2 umie ada dalam umah..hehe..mmg xleh nk renggng ngn umie bila umie ada depan biela ...umiela yg selalu bersama biela disaat biela memerlukan pertolongn.....biela ngn umie selalu berkongsi cerita mcm frenzla kitaorng...terima kasih umie sudi lahirkan biela dlm kehidupan ini..biela bersyukur ada umie sbgai ibu biela

2.Antara ibu dan ayah , siapakah yang anda lebihkan ? hehehe...


mestila umie..entahla nape tapikan syurga dibawah tapak kaki ibu..mestila umie..sape yg plng biela sayang umie,umie,umie barula abah biela..i lov u umie..xdpt biela bygkn kalau umie xde nanti..


3.Apakah anda sanggup tinggalkan ibu atau ayah anda di rumah orang tua ?
ohh..tidak..bielala yg akn jaga..sape lagi nk jaga umie ngn abah biela mestila biela sbgai seorng anak..xsggp  tgglkan umie n abah  kat sana ...seorng ibu n ayah sggp mnjga sepuluh orng ank xknla kita nk jaga ibu bapa kita xblh???!!..biela akn jaga umie ngn abah mcm diorng jaga biela insyAAllah..dari kecil hggalah sekrang



4.Pendapat anda mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka ..

bodohla mereka kalau mereka berfikiran mcm nie...xknlah sggp bergaduh sesama adik beradik semata2 harta pusaka..bersyukrla ape yg ada dan yg diberi dan ape yg dpat....






11 comments:

Rozuan Ismail said...

hargai ibu anda selagi mereka masih hidup

Dda Ly said...

salam kenal dik..:)

meh ke rumah..
~little newborn~
keep in touch ye..♥♥♥

Cik Sue said...

syurga dibawah telapak kaki ibu..hargailah jasa mereka selagi hayat mereka masih ada... =D

Biela Yusoff.. said...

rozuan: insyaAllah..ok...semestinya

kak dda:salam kenal gak kak..insyaAllah nanti adk lawat...

kak sue;ok..insyaAllah...emm...

ScarletRooF said...

ibu n bapa

aset paling berharga di dunia ini

kan =)

mas saari said...

salam singgah n follow!
memang sedih bila bercerita tentang ibu jadi hargailah ibu kita selagi dia masih ada..

Biela Yusoff.. said...

scarlet:emm..ye...kalu xde ibu bapa xdela kitakan...biela syg dua2..abah n umie..
mas:tq kak...emm..ok .insyaAllah...selagi hayt biela ad biela akn jaga umie ngn abah baik2...

ilham_un said...

sayang kat dua2 jugak..:)

Diari-Selebriti-Mama said...

selamat berkenalan.
singgah dari segmen BA n terus follow kamu ^^

manje sungguh anak mak ni..:)
sayang tak sempat nak join segmen ibu

jemputlah singgah
http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/love-sweetheart-ben-ashaari-vs-arnold.html

Azza Firza said...

ibu mana yg tak sygkan anak kan ? hehe, syiokkk, apa apa pun, entri gempak, visit mine too :

saya sayang mama saya =)

Biela Yusoff.. said...

kak Azza:ye kak...emm ok..